4 paletter til 2024

Der er nogle helt klare tendenser for valg af farver i 2024. Med disse 4 paletter har vi kan du let lede din stil og indretning i den retning du drømmer om.

Eksperter spår, at vi nu går en lysere tid i møde.

Farvetrendsprognoserne fra hele verden benytter sig af kultur- og designtidsånden for at forudsige, hvilke paletter der dukker op det næste år – og det ser ud til, at livet bliver meget dristigere i 2024. Farveeksperter forudser, at folk vil være meget mere eventyrlystne med deres farvevalg med lyse lyserøde, legende turkise og fyldige brune farver. Naturligvis vil neutrale farver aldrig gå af mode, men de varmes op med bløde og rødlige toner. Alle eksperter er også enige om, at farverne vil blive mere og mere personlige end nogensinde, de kommende par år.

Beroligende jordfarver og dybe humørfyldte nuancer er blandt de mest populære farver i år.

Årets 2024-farver er her, og vi falder allerede i svime over de fantastiske nuancer. Jordagtige, naturinspirerede toner vil være særligt store, ifølge farveeksperterne, der udgiver deres forudsigelser hvert efterår. Dette års trendprognose byder på jordfarver som terracotta og humørfyldte forestcore-inspirerede valg, der inkluderer en rig og dyb grøn.

Og selvom vi stadig elsker de dristige, udtryksfulde malingsfarver fra 2023, planlægger vi allerede at inkorporere dette års nuancer i vores næste renoveringsprojekter. Det er alle årets 2024-farver, der er blevet annonceret indtil videre. Vi forventer, at der udkommer mange flere i løbet af sæsonen, så tjek tilbage for mere farveinspiration.

De farver, vi omgiver os med, påvirker i sagens natur vores humør og udtrykker vores egen personlighed. At vælge den perfekte nuance til at male dine vægge med eller at klæde sig i, afhænger i sidste ende af personlige præferencer. For dem, der er klar til at tage det farverige spring, kommer der her 2024s 4 største farvetrends. Du kan tilgå alle modefarverne for 2024 her.

 Blå og Grønne toner

Denne palette kredser om en central farveforbindelse, der blander og spreder sig over en bred vifte af organiske, beroligende, men alligevel forfriskende toner som grå-blå, blågrønne og alt derimellem. Tænk klarhed og harmoniske naturlige påvirkninger.

Inkorporeringen af både nutid og fremtid ses med det samme i sammensætningen af blå og grønne toner. Grøn har været en utrolig vigtig farve i første halvdel af dette årti, men blå kommer til at overtage for grøn i den anden halvdel.

Røde og Lilla toner

Hengivende røde og lilla farver har en dynamisk effekt med varm karminrød, bløde rosa og beige toner, samt søde lilla og nostalgiske pops af muntre farver. Balanceret af den voksende popularitet af naturlige elementer, er denne palet afdæmpet, men alligevel udtryksfuld.

Paletten af røde og lilla farver er et statement bygget op omkring farver som “energiske” røde og lyse pink, der hylder Barbie-filmøjeblikket. Disse sjove, fede nuancer ser godt ud i køkkener, på skabe og møbler og i områder, hvor du har brug for mere energi.

Dybt og Mørkt

Dybe, mørke farver er ved at blive en yndet måde at skabe en atmosfære af afslappende tilbagetrækning på og samtidig introducere kraftig kontrast. Nuancerne varierer fra dybe chokoladebrune og interessante sorte til dybe navyblå og skovgrønne toner.

En dyb og mørk, næsten sort nuance kan være både humørfyldt og tilføje et touch af elegance. Tilføjer du en blød sort farve til dit interiør, fremkalder du en følelse af selvtillid og individualitet. Omfavn den humørfyldte malingfarve-trend med en dyb olivenfarve. Farven skaber en særlig jordforbindelse, men er alligevel udtalende neutral, og perfekt til hyggelige loungerum – tænk på soveværelser, huler og stuer. 

Let og Lyst

Mens grå var den definerende nuance af 2010’erne, har de nye neutrale toner bevæget sig i en hvidere, sprødere retning. Træd væk fra en verden af distraktioner og krav til sanserne. Giv fredfyldte sofistikerede rum, der inviterer til dyb eftertanke og ophøjet stil med den blideste antydning af farve – eller slet ingen.

Neutrale toner bliver ved med at varme op med varme råhvide og smøragtige toner, der bliver den nye go-to’s blandt farveeksperter og designere, da disse farver vil give en energisk, men solid base til farvepaletter.

En af grundene til, at varme neutrale farver i øjeblikket er elsket af designere, har at gøre med belysning. Især LED belysning påvirker farverne og gør tingene meget køligere.