Yoga er en måde at opnå effektivitet på

Dynamics Property er en virksomhed, der satser på Yoga til at gøre hjernen skarpere. Det er vigtigt at alle medarbejdere er dupperne, når virksomheden udtænker anderledes og innovative faciliteter til deres software til ejendomsadministration.

Yoga på arbejdspladsen

Virksomheden er bosiddende hos Incuba i Århus. 2 gange ugentlig afses der tid til at dyrke yoga – tirsdag og torsdag. De ansatte måder ind lidt tidligere og finder fokus inden den trave arbejdsdag begynder.

Kontor-yoga er primært for dig, der har stillesiddende arbejde foran en skærm.

Gevinsterne Yoga på kontoret

Sygefraværet kan blive reduceret grundet mere indre balance. Desuden bliver omgangstonen bedre når man starter dagen med det fælles yogaprojekt. Stress reduktion er en af de andre positive effekter af afslappelsesøveler. 

Stressen er også mindsket og deraf er der vokset et nyt overskud

Øvelserne der praktiseres er rettet mod forebyggelse og lindring fingrer og de led der belastes ved at betjene en mus, nakkespændinger, spændinger i skuldre, træthed, spændingshovedpine og stress.

Kælderen er stedet hvor de kan dyrkes yoga

Yoga instruktionen sker ved afspilning af en række youtube – videoer. Selvom det lyder lidt uortodokst har effekten været rigtig fin.  

Hidtil har der ikke været anvendt Yoga instruktør, men det kan let blive en del af programmet fremadrettet.  kommer ud på din arbejdsplads og instruerer dig og dine kolleger i øvelserne, der består af elementer af fysioterapi, ergonomi og mindfulness. Der behøves ikke meget plads, da det kan foregå i Jeres mødelokale, kantine eller lignende. Bare der er en stol, der står fast, der ikke er en kontorstol.

Hvad

Der vil blive benyttet ud spænding, lette styrkeøvelser, mobilitetsøvelser, afspænding og åndedrætsøvelser, der ligeledes kan bruges efterfølgende i hverdagen og ville kunne modvirke spændinger, stress og udbrændthed.

Udstyr

Medarbejderne bliver bedt om at have deres egne yoga-måtter. De bliver opbevaret et kælderetagen, hvor også yogasessionerne afholdes. De kan mao. lige fluks tages med på vejen ned til Yoga.

Der er ikke specielle krav til Yoga måtten, andet end den bør være behagelig. På dagen tager medarbejderne også behagelig støj på. 

Hvem

Alle kan deltage i sit helt almindelige arbejdstøj og alt hvad der skal bruges, er en stol til hver medarbejder, da alle øvelser foregår siddende eller stående.

Der kan deltage 6-15 personer, så der er fokus på den enkelte. Er der flere, kan der oprettes flere hold.

Varighed

I skal kun kunne afsætte 30 minutter. Disse kan lægges lige før i møder ind, i formiddagspausen, midt på dagen, lige efter i har fået fri – præcis når det passer Jer bedst.

Hvor ofte

30 minutter én gang om ugen vil være anbefalelsesværdigt, men hver 14. dag vil ligeledes være med til at give den positive effekt i form af overskud og forebygge nedslidning og øge trivslen. Træningen er aldrig den samme og varierer uge fra uge.