Bambussengetøj stormer frem i Danmark

Næsten halvdelen af vi danskere sover dårligt om natten. Dårlig søvn er et stort problem og kan være meget forstyrrende i hverdagen. Måske er det derfor, at vi er begyndt at stille krav til vores sengetøj – hvad, vi vælger at sove i, er nemlig ikke ubetydeligt for vores søvn.

Især bambussengetøj har opnået stor popularitet i Danmark. Er du også blevet nysgerrig på bambus og dets gode egenskaber, så læs med her.

Bambus er fugtabsorberende og temperaturregulerende

Da vi mennesker bruger ca. en tredjedel af vores liv i sengen, bør vi ikke gå på kompromis med vores sengetøj. Ønsker du at sove i kvalitetssengetøj, skal du gå efter noget i bambus.

Rigtig mange, der sover i bambussengetøj, oplever nemlig, at deres søvn forbedres. Årsagen til det er bl.a., at bambus med sin meget bløde og glatte overflade kan sammenlignes med silke. En stor fordel ved bambus er dog, at det ikke klæber til kroppen, som nogle silketyper har tendens til at gøre.

Et af de plusser, som mange oplever størst glæde af, er bambus’ fugtabsorberende effekt. Fugten absorberes hurtigt i nattens løb og afgives 2-3 gange hurtigere end i traditionelt sengetøj i bomuld.

Dertil er det temperaturregulerende, hvilket vil sige, at det hjælper med at holde på varmen i et køligt miljø og køler dig ned i et varmt miljø. Sveder du nemt, når du sover, er bambussengetøj til enkeltdyner derfor et ideelt valg, da det vil give dig en tør og mere behagelig fornemmelse.

Godt for hud og hår

En anden fordel ved at vælge sengetøj i bambus er, at det er særdeles godt for både hud og hår. Vågner du ofte op med filtret morgenhår, efter du har sovet på pudebetræk i bomuld, vil du med et bambusbetræk i stedet opleve glattere og mindre kruset hår, da den glatte overflade forhindre slid på hårstråene.

Er du allergiker, har sensitiv hud eller problemer med uren hud eller bare vil undgå støvmider, så vil bambussengetøj være et rigtig godt valg for dig. Det er nemlig antibakterielt og bekæmper husstøvmider samt forhindrer bakterier i at trives. Samtidig er den friktionsfri overflade også lig med mindre hudirritation og dermed mindre inflammation og irriterende udbrud.

Det mest bæredygtige valg

Hvis du alligevel mangler den sidste grund til, hvorfor du skal investere i sengetøj i bambus, så bør det være, at bambus er bæredygtigt.

Bambus bliver meget høje, og nogle arter vokser helt op til 1 meter om dagen udelukkende ved eksponering af regnvand og sollys, dvs. helt uden anvendelse af pesticider. Den meget hurtige vækst og de enorme mængder af CO2, som bambus optager, muliggør høst flere gange om året, uden at bambus uddør eller lider anden skade.

Er dit bambussengetøj desuden FSC®-mærket, er du garanteret en ansvarlig produktion med ordentlige arbejdsforhold. På den måde opnår du både en bedre søvn og en god samvittighed