Hvad er bæredygtig mode?

Bæredygtig mode handler om at tage hensyn til miljøet og de menneskelige rettigheder, når der produceres tøj og andre tekstiler. Det er en mode, der tager udgangspunkt i en bæredygtig produktion, hvor der ikke gøres skade på miljøet, og hvor der tages hensyn til de menneskelige rettigheder.

Fordele

En af de store fordele ved at vælge bæredygtigt tøj er, at du kan være sikker på, at det er lavet under ordentlige forhold. Derudover er det ofte lavet af bedre materialer, der er mere holdbare, og som derfor også kan holde længere. Det betyder også, at du ikke skal ud at købe nyt så ofte, og det er med til at gøre bæredygtig mode mere bæredygtig. En anden fordel ved bæredygtig mode er, at det ofte er lavet af mere naturlige materialer. Det betyder, at det er bedre for miljøet, og ofte også bedre for din hud. Materialer som uldsokker og bambus trusser er eksempler på naturlige materialer, der er gode for både miljøet og din hud.

Hvordan skal produktionen være?

Bæredygtig mode handler altså om at tage hensyn til miljøet og de menneskelige rettigheder. Det er en mode, der tager udgangspunkt i en bæredygtig produktion, hvor der ikke gøres skade på miljøet, og hvor der tages hensyn til de menneskelige rettigheder. Dertil handler det også om at tage hensyn til miljøet ved at vælge mere naturlige materialer. Som mennesker føler vi et ansvar for miljøet, og det kan man vise ved at vælge bæredygtigt tøj.

Hvor kan du købe det?

Bæredygtig mode er blevet meget mere populært de senere år, og derfor kan du også købe det mange steder. En god mulighed er at kigge på nettet. Det er nemlig muligt at finde mange gode onlinebutikker, der sælger bæredygtig mode. En af de gode er Wonder Living, der har et stort udvalg af bæredygtigt tøj til mænd og kvinder. Dertil kan du altid vælge second hand-muligheden. Om det er genbrugen, eller online via diverse second hand fashion-portaler er som sådan ligegyldigt. Du skal dog være opmærksom på, hvis tøjet skal fragtes langt, kan det bæredygtige element falde ud af det. Derfor er genbrug ofte en god mulighed, hvis du har mulighed for det.

Konklusion

Som du kan se, er der mange fordele ved at vælge bæredygtig mode. Det er både bedre for miljøet, bedre for din hud, og det er ofte lavet af mere holdbare materialer, der derfor holder længere.