Tænk sikkerhed ind i nybyggeri eller renovering af bolig

Når du skal bygge et nyt hus, skal du tænke sikkerhed ind fra starten. Uanset hvor stort et projekt du har i tankerne, er det vigtigt at tage sikkerheden alvorligt – især når det gælder de personer, der skal arbejde på taget. Det er vigtigt at tage højde for risikoen ved at arbejde i så højt et niveau og derfor skal sikkerheden altid være en del af projektet. Sørg for at tænke på sikkerheden i alle trin af byggeprocessen, så du kan reducere risikoen for ulykker eller skader.

Ved at få tag faldsikring kan du sikre dig, at du er bedre beskyttet når du arbejder på taget. Der findes mange forskellige produkter til faldsikring af taget, som eksempelvis ekstra ting at holde fast i, ekstra hegn eller andet. Du kan finde faldsikring tag på nettet, men det kan også være, at du har brug for et beskyttelsessæt, som du kan bruge når du arbejder på taget. Taget kan være meget glat, hvilket kan resultere i alvorlige skader hvis man falder ned – derfor er det vigtigt at få faldsikring på taget, så du er bedre beskyttet.

Få ro i maven, når du bygger

At bygge projekter kan være både interessant og udfordrende. Det er ikke sjovt, hvis der er nogen, der kommer til skade under arbejdet. Og det kan være, at du eller din familie skal arbejde på taget. Uanset om det er dig selv eller andre, der hjælper dig, så er det afgørende at sikre, at alle har de bedste arbejdsvilkår.

Giv beskyttelse og tryghed under tagarbejde

Når du udfører byggeri, er det vigtigt at vælge det rigtige tag til det rigtige projekt. Det sikrer, at dine kollegaer og familiemedlemmer har de bedste muligheder for at udføre deres arbejde med ro i maven. Det sikrer også, at de har de bedste forudsætninger for at kunne arbejde sikkert og effektivt. Grib chancen og gør det rigtige for dine ansatte, så de kan arbejde sikkert og trygt.

Bliv klogere på faldsikring

Faldsikring er afgørende for sikkerheden på enhver arbejdsplads, især når det kommer til arbejde i højden. Faldulykker er desværre en af de hyppigste årsager til arbejdsskader i Danmark, hvor 11.000 – 12.000 arbejdsskader hvert år skyldes faldulykker. Heldigvis er langt fra alle af disse alvorlige, men når der er tale om ulykker fra højden, kan de ofte føre til varige mén, invaliditet eller endda dødsfald. 

Derfor er det vigtigt, at der på enhver arbejdsplads træffes foranstaltninger for at forhindre faldsikringsulykker. Dette kan gøres ved at give medarbejderne den rette viden og det rette faldsikringsudstyr, så man kan undgå alvorlige ulykker.

Loven om brug af faldsikringsudstyr

Faldsikringsudstyr skal anvendes, hvis arbejde i højden ikke kan planlægges, tilrettelægges eller udføres forsvarligt med kollektiv sikring mod nedstyrtning. Det er arbejdsgiverens ansvar at vurdere, hvornår det er nødvendigt at bruge faldsikringsudstyr. Brugeren skal oplæres og trænes jævnligt i anvendelsen af faldsikringsudstyret, samt instruktioner i ”redning” efter et eventuelt fald. Faldsikringsudstyret skal være CE mærket og godkendt efter EU standarder, gennemgås efter producentens forskrifter mindst en gang årligt, samt repareres efter behov. Endvidere må udstyret ikke benyttes, hvis det tidligere har været i brug i forbindelse med en redningsaktion.