Hvorfor er jeg bange for at gå til tandlægen?

Det er vigtigt, at du jævnligt kommer til tandlægen. Ligesom alle andre dele af din krop er det nemlig vigtigt, at du bevarer en god tandsundhed. Det kan tandlægen hjælpe dig med. Vedkommende kan undersøge dine tænder og fortælle dig, hvordan du optimerer dine tænders sundhed. Hvis der allerede er sket en skade, eller du har fået en tandsygdom, kan tandlægen i de fleste tilfælde også kurere dig eller i hvert fald minimere generne.

Desværre er mange mennesker bange for at gå til tandlægen. Måske gælder det også dig? Det er en ærgerlig situation, fordi det fratager dig muligheden for at få tjekket dine tænder. Heldigvis findes der råd for sagen. Læs derfor med videre, hvis du vil blive din tandlægeskræk kvit.

Find ud af, hvorfor du er bange for tandlægen

Når du gerne vil blive din tandlægeskræk kvit, bør du starte med at finde ud af, hvorfor du egentlig er så bange. For manges vedkommende handler det om tidligere dårlig oplevelse i forbindelse med et tandlægebesøg.

Nogle har også bare en udefineret skræk, som de ikke ved, hvor stammer fra. Det kan være, at du egentlig ikke har nogen dårlig oplevelse i rygsækken. Du er bare skræmt ved tanken om tandlægen, instrumenterne og behandlingsformerne.

Fortæl din tandlæge, at du er bange

Tandlæger oplever mange folk, der har tandlægeskræk i et eller andet omfang. Derfor er der absolut heller ikke noget pinligt ved at fortælle din tandlæge, at du er tandlægeskræk. Tværtimod. Når du fortæller din tandlæge om din frygt, kan han eller hun bedre hjælpe dig.

Når din tandlæge ved, at du er tandlægeskræk, kan vedkommende bedre tage hensyn til dig. Det kan tandlægen blandt andet gøre ved at informere dig om hele processen og holde mange pauser undervejs. Det kan også være, at du selv har nogle forslag til, hvordan tandlægen kan afhjælpe din frygt. I så fald skal du endelig nævne dem. Din tandlæge er nemlig også interesseret i, at du får en god oplevelse.

Tag til tandlægen uden noget behandlingsformål

Hvis du er bange for tandlægen, kan det være en god idé at tage et tandlægebesøg, hvor tandlægen udelukkende undersøger dine tænder. På den måde ved du på forhånd, at der ikke bliver foretaget nogle ubehagelige behandlinger. Det kan være med til at genopbygge din tillid til tandlægen. Kom af med tandlægefrygten, så du kan få nogle sunde tænder.