Snus er mindre skadeligt end andre tobakker

Ligesom med alle andre nydelsesmidler stilles der naturligvis mange spørgsmålstegn ved helbredseffekten af snus. Her er der mange forskellige holdninger, og med en hurtig søgning på internettet vil man finde mange forskellige svar. Et nyere studie af ”Global Burden of Disease”, som er et internationalt forskningssamarbejde, har beregnet antallet af dødsfald, som man kan knytte til et forbrug af snus. Resultatet er at den beregnet dødelighed af snus er nul. Forskerne fra studiet konkluderede, at de ikke kunne bevise at snus var årsagen til en øget risiko for dødelighed. I studiet konkluderede forskerne endda, at der ikke er noget bevis for, at den relative risiko for forskellige sygdomme er højere for personer der bruger snus, end personer der ikke bruger snus.

Snus har dog nogle andre egenskaber, som på trods af at de ikke er direkte dødelige stadig skader dit helbred. Snus har en direkte negativ effekt på ens tandkød og tænder. Der er nemlig ikke nogen tvivl om at snus ætser tandkødet, og får tandkødet til at trække sig tilbage. Derudover er affarvning af tænderne også forbundet med snus.

 

Andre tobakker er farligere

 

Selvom der efterhånden er bred enighed om at man stadig ikke har kunne bevise hvor skadeligt snus egentligt er for kroppen, er der mange andre tobakker som er direkte skadelige.

 

Først og fremmest er der naturligvis cigaretten, som der er meget bred enighed om er direkte kræftfremkaldende og meget skadelig for dit helbred. Røgen fra cigaretter skader dine lunger, og de stoffer der er at finde i cigaretter, er kræftfremkaldende. I USA er rygning forbundet med over 50% af alle kræfttilfælde. Alene passiv rygning er skyld i enormt mange dødsfald hvert eneste år. Passiv rygning er når du indirekte inhalerer røg fra en der står og ryger ved siden af dig, eller hvis du befinder dig i et rum der er fyldt op med røg fra andre rygere. I 2016 alene stod passiv rygning for hele 883.000 dødsfald, og i alt døde mere end 6,3 millioner mennesker af rygning i det år.

 

Derudover er der også en anden type tobak, udover snus, som er direkte forbundet med en øget risiko for flere typer kræft. Det er skråtobak med et højt giftindhold. Dette er en tobakstype som bruges meget i Nordafrika, Pakistan og Indien, og denne tobakstype er skyld i en øget risiko for kræft i læberne, spiserøret og mundhulen.

 

Konklusion

 

Der er ikke nogen tvivl om, at det er sundere at lade være med at tage snus end det er ikke at tage det. Når det så er sagt, så er snus et meget sundere alternativ til nikotin, end næsten alle andre tobakstyper som f.eks. cigaretter og cigarer. Den primære årsag til dette er at på trods af at der også er tobak i snus, så er det røgfrit, og

Læs mere her -> http://snusguiden.dk/