Tips til at få en velopdragen hund

De små eller store pelsede dyr kan være den største glæde at få ind i hjemmet, men selvom de er søde, kan de virkelig være udfordrende. Hvis man aldrig har haft hund før, så kommer der nogle gode tips.

Tilvænning til omgivelserne

Hunden er vokset op et sted, som er det eneste den nogensinde har set. Derfor er det klart, at det kræver en del tilvænning til et nyt sted.

Man kan med fordel gå rundt i alle rum med den nye hund, for at vise dem, at der er helt fredeligt at være.

Generelt er noget af det som overvælder de små dyr også lydene i det nye hjem. Der går en smule tid, før de har vænnet sig helt til at være i hjemmet. Er du interesseret yderligere i dette? Så Læs mere i artiklen her.

Hundetræning gør vidunder

Desværre kommer de små hvalpe ikke fuldt opdraget fra starten, så det er noget, man selv må sørge for. En af de nemmeste og hyggeligste måder er ved at begynde til hundetræning.

Her bliver hunden konstant udsat for andre hunde, og de lærer samtidig hvordan andre hunde signalerer. Det er altså kravlegården til den virkelige verden.

Derudover lærer de en masse fornuftige øvelser, som f.eks. at blive, sætte sig, lægge sig ned eller gå pænt i en snor.

Alt dette er dog også noget man kan gøre hjemme i haven, men fordelen ved hundetræning er det sociale både for hunden og ejeren.

Vil man have en meget opdragen hund kan man med fordel, inden valg af race, kigger på de forskellige raceportrætter og vælge en race der er nem at træne.